Siófok, Balaton és a környék

Siófok

balaton1Az ezerarcú Siófok a Balaton legnagyobb városa, hatalmas kikötőjével a Balaton fővárosának is hívják. Számtalan lehetőségnek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a megfelelő kikapcsolódási, szórakozási vagy sportolási lehetőséget az év minden napján.

Siófok városa modern, fejlett infrastruktúrával rendelkező, igényes, hangulatos város. Belvárosa gyönyörűen kialakított, szobrokkal, templomokkal, múzeumokkal, virágoskertekkel, szökőkutakkal, tágas terekkel tarkított, ahol öröm vásárolni, kiülni egy étterem teraszára, vagy csak elnyalni egy hűsítő jégkrémet.
A híres Petőfi sétányra lesétálva színes forgatag tárul elénk, rengeteg étteremmel, szórakozóhellyel, bárral és éjszakai élettel a fiataloknak és a szórakozni vágyóknak.

balaton2Aki nyugalomra és relaxálni vágyik, választhat a Siófokon található több, termálvízzel rendelkező wellnessközpont közül. A legtöbb fürdőben csúszdák, gőzfürdők, szauna park és masszázs lehetőség is megtalálható.

Megmártózhatunk a hűs balatoni hullámokban a híres ezüst- és aranyparton is, ahol a sok étterem mellett élvezhetjük a kiváló (kék hullám díjas) vízminőséget.

Siófok a Balaton egyik legnagyobb kikötőjével büszkélkedhet, így számos lehetőség mellett sétahajókázásra vagy vitorláshajó bérlésre is nyílik lehetőség.

Balaton

balaton3Közép-Európa legnagyobb tava a Balaton, mely egész évben izgalmas programokkal várja a feltöltődni vágyókat, és az aktív pihenés szerelmeseit.

Nyáron a sekélyebb partszakaszoknak köszönhetően hamar felmelegszik és kiváló vízminőségével élvezetes strandolási lehetőséget nyújt az egész család számára. A szörfösök, kite-osok paradicsoma a nemzetközi versenyekkel (Kékszalag vitorlásverseny) tarkított nyári szezon. Minden évben egyre több európai hírű zenei fesztivál, bor- és jazzfesztivál kerül megrendezésre (Balaton Sound, Füredi bornapok)
Télen, a befagyott tó várja a téli sportok kedvelőit jégvitorlázással, vagy korcsolyázási lehetőségekkel. A téli hidegben selymes vizű gyógy- és termálfürdők várják a kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat.

Tavasszal és ősszel fantasztikus kirándulóhelyek várják a természetkedvelőket, rengeteg túraútvonallal, zöldellő, ősfás erdőkkel, páratlan élővilággal és természeti kincsekkel, látványosságokkal. Ezen kívül két keréken is bejárhatjuk a Balaton környékét, az egyedülálló módon egybefüggő kiépített bicikliúton kerekezhetjük körbe a Balatont, és látogathatjuk meg a világhírű 26 borútvonal hálózatból álló több száz borospincét is.

© 2021 - WNT Projekt Kft.

Back to top